luni, 4 octombrie 2010

By Floriana Jucan

Una dintre femeile pe care o admir...ca femeie, ca jurnalist, ca om de afaceri, ca om...voi posta cateva dintre maximele ei, publicate intr-o editie a "Q magazine".


"Traieste fiecare zi ca si cand ar fi o viata. Nu stii niciodata cand mori pentru ca daca nasterea poate fi programata, moartea niciodata. Nici macar atunci cand te sinucizi.(Cunosc sinucigasi salvati de Dumnezeu!)
Iubeste pe cineva care nu poate fi al tau. Intr-o zi va fi. Atunci vei inceta tu sa mai iubesti.
Asteapta-te ca prietenii tai cei mai buni sa te dezamageasca. In ziua in care se va intampla, nu vei fi luat prin surprindere, si deci, nu vei fi dezamagit.
Nu-ti cumpara o haina de blana decat dupa ce ai implinit 40 de ani.Pana atunci te va imbatrani. Inlocuieste-o cu un palton alb Max Mara. Eu n-am nici unul, dar imi doresc.
Citeste obligatoriu Jane Eyre, tulburatoare poveste de dragoste, , cartea despre care insusi autorul ei spunea ca il va salva de la uitare, < Evanghelia dupa Iisus Hristos > si Memoriile doamnei Albright.
Nu citi carti care te-nvata cum sa fii fericita in doi!Fericirea nu se citeste si nu se-nvata din carti.
Nu citi paginile despre sex din revistele pentru femei. Sexul este pentru cei care nu fac dragoste, iar dragostea este imperfecta pentru ca este mereu spontana, mereu disperata, mereu innebunita de durere si de spaima ca se va termina intr-o zi.
Cumpara-ti o pereche de manusi mov.
Nu-ti face planuri pe termen lung. Seismele nu pot fi anticipate decat cu un minut inainte de-a se produce.
Nu-ti pierde respectul de sine, indiferent cat ar trebui sa induri pentru asta.
Fii impecabila profesional. Pana la urma, aceasta este in lume.
Nu te razbuna. Sau mai bine fa-o!Cand te va razbuna viata, s-ar putea sa fie prea tarziu pentru tine.
Nu te teme sa vrei mai mult. Daca vrei putin, nu vei primi nimic.
Du-te dimineata pe plaja, cand nu e nimeni. Vei avea un sentiment profund de nemarginire, nu numai a marii, ci a ta insati.
Doreste-ti sa te iubeasca un misogin. Asta da victorie!
Du-te la meci pe stadion. Bucura-te pentru victoria echipei tale, dar nu striga ca barbatii. Numai lor le sta bine.
Pune bani in genti si uita de ei. Cat de bucuroasa vei fi sa-i gasesti, cand nu te-astepti!
Ajuta oamenii si nu spune nimanui. Nici macar lor.
Daca vrei sa intri in politica, intra intr-un partid social democrat. Saracii vor fi intotdeauna mai multi decat bogatii.
Invata sa deosebesti picturile lui van Gogh de cele ale lui Gaugain, chiar daca cei doi au fost prieteni.
Macar o data-n viata pune flori pe mormantul lui Beethoven!Imagineaza-ti muzica si lumea fara el...imposibil, nu?!
Zambeste si nu fi suparata cand cineva iti spune ca esti "curva"(regret exprimarea!).Nimeni, inafara de tine, nu stie cate nopti dormi singura.
Cand te vezi pentru prima data cu viitorii socri, fii naturala, imbraca-te cu gust. Nu in deux-pieces, de parca te-ai duce deja la cununie, dar nici in blugi rupti Dolce&Gabbana. Cand te vezi cu prietenii lui, pune-ti neaparat ceva "firmat" pe tine. Ei sunt superficiali si se uita la etichete, adica la aparente.
Uita-te la cer printr-o lentila pe care i-o poti cere lui Patapievici, la una din intalnirile lunare pe care le organizeaza revista "Idei in dialog".
Strange bani si du-te singura intr-un week-end la Viena,sau la Paris sau la Roma. Stai la un hotel de lux, altfel singuratatea e deprimanta.
Macar o data pe saptamana ia masa la Casa di David din doua motive:mancarea este de vis, iar la mesele alaturate ii poti vedea live pe toti cei pe care , in mod normal, ii vezi la televizor.
Scrie un jurnal si cand impliniti un an de zile sau doi sau trei....de dragoste impreuna, tipareste-l in doar doua exemplare si unul daruieste-l iubitului tau. Costa, dar efectul este unic.
Cumpara-ti un costum cu croiala masculina, pune-ti o camasa alba si-o cravata rosie. Fiecare barbat isi doreste sa aiba o femeie androgina.
Du-te singura la opera sau la teatru. Fa-ti singura bucurii.
Stai mai mult timp cu mama ta.Plangi pentru ca va muri intr-o zi. Daca deja ai pierdut-o, opreste-te acum, in secunda in care citesti aceste randuri, si alearga la prima biserica sa-i aprinzi o lumanare.Tu nu-i dai decat o clipa de lumina, ea iti lumineaza intreaga viata.
Fii puternica si fragila in acelasi timp. Lasa-te ranita de oameni si nu-i judeca. Durerile scot ce avem mai bun din noi.
Spune-i intr-o zi barbatului care te iubeste cel mai mult:"Vreau sa fii tatal copilului meu. N-am nevoie de un tata pentru a plati pensia alimentara, ci am nevoie de un tata care s-o iubeasca pe mama. Nu cunosc pe altcineva care sa ma iubeasca mai mult ca tine!".
Nu-ti pierde timpul si nu-ti epuiza nervii cu un barbat plin de bani, dar cu care nu poti sta la telefon mai mult de 2 minute.Nu merita!
Fii indepedenta financiar, dar nu arata asta ostentativ. Barbatii se sperie de o femeie care nu poate fi "cumparata" macar iluzoriu.
Pastreaza-ti feminitatea, indiferent cat de barbat te simti uneori.
Incearca sa afli secrete despre cei din jurul tau. Spune-le ca stii, dar nu le folosi impotriva lor. Toata viata se vor teme de tine.
Nu face salturi ametitoare in cariera, decat daca n-ai rau de inaltime.
Plangi, fii disperata, da-te cu capul de pereti, dar asigura-te ca nu te vede nimeni. Cei care te iubescm vor suferi sa te vada asa, iar cei care te urasc, vor juisa de fericire.
Infiaza un copil, pe langa cel pe care-l ai deja. E o viata salvata de la "moarte".
Urca-te-n masina la miezul noptii, pune Nocturnele lui Chopin, sau Vara indiana a lui Joe Dassin, sau cantecele de dragoste ale Dianei Krall, ridica volumul si plimba-te intr-o directie necunoscuta.
Imbraca-te in desuuri de la ID Sarrieri ca sa te simti cea mai senzuala femeie din lume.
Daruieste.Nimic pe lumea asta nu e mai frumos decat sa-i vezi pe oameni incurcati din pricina cadourilor primite de la tine.
Fa suprize! Orice barbat poate fi ingenuncheat daca ii bati la usa camerei hotelului in care sta la Berna, in timp ce te credea la Bucuresti. Dar fii pregatita si sa-l gasesti cu o alta! Daca e cu o prostituata, o va da afara si se va simti vinovat tot restul timpului pe care il veti mai sta impreuna, daca e cu o femeie pe care o iubeste, Dumnezeu te-a ajutat sa descoperi o minciuna care-ti leza mandria fara sa stii.
Nu-ti pierde noptile prin baruri, nici macar de dragul barbatului tau. Lasa-l sa se duca singur! N-ai nici un interes sa arati la 30 de ani ca una de 40, or noptile pierdute prin baruri si cluburi au doar acest rol.
Uita-te la filme de dragoste si plangi la finalul lor, daca-ti vine. Daca vezi "Sylvia" sau "Toamna la New York" nici nu te poti abtine.
Du-te singura intr-o vacanta. Barbatii vor incerca sa te cucereasca , iar femeile te vor invidia.
Nu te lasa agatata la semafor, nici daca in masina alaturata poate fi barbatul vietii tale. N-ai sa-ti amintesti niciodata cu placere de acest inceput, va veni o zi in care te va jigni cu modul in care te-a cunoscut si nu ve-ti putea povesti prietenilor sau parintilor aceasta intamplare.
Bea uneori ceaiul la Carturesti.
Daca-ti poti alege o masina, atunci, alege Mercedes. E singura cu stea in frunte.
La chei trebuie sa ai un breloc Salvatore Ferragamo. De scris, musai un pix Mont Blanc barbatesc.
Indragosteste-te de un barbat pe care-l vezi la televizor. Intr-o zi il vei vedea langa tine. Crede-ma!
Crede in Dumnezeu!Vorbeste-I! El te asculta! Cere-I!El iti va da!
Du-te la manastirea Ghighiu si mergi in genunchi pana la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.
Iubeste, macar o data-n viata, un barbat casatorit! Suferinta va fi letala, dar vei invata cu sa fii o sotie perfecta si vei simti cand sotul te va insela.
Machiaza-te diafan. Te va-ntineri si vei arata ca o papusa.
Viseaza! Cu ochii deschisi sau inchisi. Multe din dorintele tale se vor realiza. Acestea sunt surprizele pe care viata ti le face.
Condu in viteza. Sigur, riscul de accident e mare, dar senzatia este unica.
Ia-ti o secretara care sa preia apelurile celor cu care nu vrei sa vorbesti.
Consolideaza-ti puterea din umbra. Este magnific sa conditionezi vietile oamenilor si ei sa nu stie cine a decis pentru ei. Dumnezeu nu se arata niciodata!
Daca e sa-ti alegi un ceas, sa fie musai Rolex Daytona, din aur alb. Dupa 40 de ani, iti iei Patek Philippe, din aur galben.
In fiecare an, de ziua ta, pleaca trei zile intr-o tara straina. Nu renunta la acest obicei pentru nimeni si pentru nimic,
Nu suferi mai mult de trei zile dupa un barbat, indiferent cat ai stat langa el sau ce planuri v-ati facut impreuna.
Macar o data-n viata, trebuie sa stai la Ritz-ul din Paris, la Plaza din New York sau la Excelsior-ul din Roma. Sunt altele mult mai scumpe, dar tu doreste-ti-le pe astea. Ai incredere in mine!
Alege macar doua zile pe saptamana in care sa nu porti bijuterii, inafara ceasului si a cerceilor, mici, dar diamante.
Daruieste unui barbat pe care-l iubesti flori.Nicio femeie n-o face!
Spune-ti intotdeauna ca-i mai bine ca oamenii sa se teama de tine, decat sa te iubeasca. Cei care te iubesc, o fac oricum, pentru ca simt, nu pentru ca vrei tu.
Daruieste week-end-urile familiei tale.
Macar o data-n viata, fa-te blonda! Ii vei surpinde pe cei care te vor crde proasta...pentru ca tu, de fapt, esti desteapta!
Iubeste doi barbati in acelasi timp. Nu-i moral, iar inima ta va fi sfasiata intre stanga si dreapta, iar cand vei alege te vei simti atat de linistita. Sau poate nu!Totusi, senzatia merita!
Fereste-te de bovarism, pentru a-ti cultiva propria personalitate. Barbatii, chiar daca se sperie, asta apreciaza cel mai mult la o femeie.
Fii punctuala! E atat de rar...
Uita-te in oglinda si nu te teme ca Borges!
Iubeste-te!In final, numai tu iti vei ramane! "

2 comentarii:

  1. Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere